Доступність посилання

ТОП новини

Електропостачання Станиці Луганської відновлене – Москаль


Центр Станиці Луганської, де 17 квітня впав пам’ятник Леніну
Центр Станиці Луганської, де 17 квітня впав пам’ятник Леніну

Увечері 12 травня сепаратисти відновили електропостачання Станиці Луганської та прилеглих до райцентру сіл. Про це повідомляє голова Луганської обласної військово-цивільної адиміністрації Геннадій Москаль.

«Зараз світло та центральна вода в районі є, а мобільне покриття поки що функціонує з перебоями. Надзвичайних ситуацій у зв’язку з відключенням електроенергії не зафіксовано», – наголосив Москаль.

12 травня сайт голови адміністрації інформував, що у райцентрі та прилеглих селах не стало електроенергії, центрального водопостачання та мобільного зв’язку.

Через відключення електрики Москаль погрожував «повністю перекрити подачу води на окуповані території». Він нагадав, що 90 % води, видобутої на контрольованій Україною території Луганщини, постачається на окуповану територію, в тому числі в Луганськ.

Станично-Луганський район – єдиний на Луганщині, який отримує електроенергію з Росії через окуповану територію, і за неї Україна вчасно платить. Енергопостачання здійснюється по резервній лінії відтоді, як бойовики перебили основну.

XS
SM
MD
LG