Доступність посилання

ТОП новини

Десять українців досі не вийшли на зв’язок у Непалі – МЗС


Українські дипломати у Непалі й Індії досі намагаються встановити контакт з десятьма українцями, які перебували у Непалі на час потужного землетрусу 25 квітня. Зв’язку з цими людьми досі немає, повідомила Радіо Свобода заступник директора Департаменту політики і комунікацій МЗС Олена Ващенко.

Також, за її словами, відсутня інформація про українців, які могли би постраждати у Непалі під час наступного потужного землетрусу 12 травня.

«Десятеро громадян залишаються у списку тих, хто не вийшов на зв’язок. У результаті останніх поштовхів, які відбулись у Непалі, у нашого консула у посольстві України в Індії і в почесного консула України у Непалі відсутня інформація про те, що серед постраждалих уже 12 травня були громадяни України», – сказала представник МЗС.

Щодо українця, який був травмований під час землетрусу 25 квітня, то він 9 травня повернувся в Україну і проходить лікування вдома, повідомила Ващенко.

Внаслідок землетрусу з магнітудою 7,8, що стався в Непалі 25 квітня, загинули понад вісім тисяч людей, близько 20 тисяч – поранені. Внаслідок потужного землетрусу магнітудою 7,3, що стався в Непалі 12 травня, загинули понад шістдесят людей, поранені понад 1,1 тисячі.

XS
SM
MD
LG