Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: конституційна комісія не отримувала пропозицій від «ДНР» і «ЛНР»


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Пропозиції від угруповань «ДНР» і «ЛНР» про зміни до Основного закону України до Конституційної комісії не надходили, заявляє керівник комісії, спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Спікер нагадав, що працює Тристороння контактна група, яка може напрацьовувати рішення і надавати їх до Конституційної комісії.

«Ми будемо розглядати їх без жодних застережень, оскільки ми вважаємо, що кожна пропозиція має бути опрацьована дуже професійно... Буде від Контактної групи інформація – ми, звісно, будемо її опрацьовувати, будемо вас інформувати», – сказав Гройсман.

13 травня угруповання «ДНР» і «ЛНР» заявили, що сформулювали вимоги до реформи Конституції України і надіслали їх до профільної комісії в Києві.

У «ДНР» і «ЛНР» пропонують включити до Конституції додатковий розділ, що закріплює особливий правовий статус окремих районів Донбасу. Представники двох угруповань Денис Пушилін і Владислав Дейнего уточнили, що відправлені комісії пропозиції включають створення «загонів народної міліції, офіційний статус російської мови, особливий економічний режим».

У березні голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що до консультацій щодо змін до Конституції України мають бути залучені представники Донбасу. При цьому він наголосив, що має на увазі тих політиків, які були обрані на місцевих виборах у 2010 році.

Україна контактує з бойовиками, що контролюють частину територій Донецької та Луганської областей, за посередництва Тристоронньої контактної групи, офіційними сторонами в якій є представники України, Росії та ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG