Доступність посилання

ТОП новини

СБУ пропонує провести зустріч з представниками Amnesty International після звіту про тортури


Служба безпеки України після оприлюднення звіту міжнародної правозахисної організації Amnesty International про застосування сторонами конфлікту на Донбасі катувань до полонених пропонує провести зустріч з представниками цієї організації.

«Важливо наголосити, що ні у СБУ, ні в Україні не утримується жодних полонених. Сьогодні СБУ затримує осіб, які підозрюються у посяганні на основи державної безпеки, вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, терористичній діяльності, вчиненні інших правопорушень. За рішенням суду СБУ застосовує до них запобіжний захід – тримання під вартою», – мовиться у повідомленні прес-служби відомства.

У СБУ зазначають, що відомство надає постійний і безумовний доступ до затриманих осіб усім міжнародним організаціям, які опікуються правами людини.

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті повідомила, що обидві сторони конфлікту на сході України вдаються до тортур і катування полонених.

На початку травня в СБУ повідомили, що в полоні бойовиків перебувають 300 українських військовослужбовців і мирних громадян.

17 травня українські військові повідомили про затримання на Донбасі двох російських спецпризначенців. Вони не є полоненими, 20 травня в СБУ заявили, що їх офіційно підозрюють за статтею про створення терористичної групи чи організації.

Звільнення полонених є однією з вимог усіх мінських мирних домовленостей, зокрема, й останнього пакету, досягненого «нормандською четвіркою» під час переговорів у Мінську 12 лютого.

На дотичну тему:

Доказова база буде передана і в міжнародні судові інстанції – полковник Найда далі
21.05.2015
Спецназ Росії на Донбасі: вбиті і полонені

«Загальні втрати супротивника під Дебальцевим нами оцінені в кількості близько 2000 осіб» – український спецназівець далі
XS
SM
MD
LG