Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти просять ОБСЄ розслідувати обстріл у Горлівці


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Сепаратисти просять ОБСЄ провести публічне розслідування за фактом обстрілу Горлівки Донецької області, у результаті чого загинули троє цивільних. Про це заявив Денис Пушилін, який представляє угруповання «ДНР» у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Мною направлений Гайді Тальявіні [представниці ОБСЄ у Тристоронній контактній групі] лист з проханням про необхідність провести публічне розслідування і знайти винних в обстрілі», – сказав Пушилін, якого цитують сепаратистські видання у четвер, 28 травня.

За словами Пушиліна, відповідний лист він направив у спільний центр контролю та координації режиму припинення вогню. Він зазначив, що трагедія у Горлівці обговорюватиметься під час наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

26 травня сепаратисти заявили про обстріл українськими військовими Горлівки, у результаті якого, за їхніми словами, загинули троє цивільних, серед яких 11-річна дівчинка.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, оприлюдненому сьогодні, спостерігачі повідомили, що відвідали Горлівку, бачили зруйнований будинок, а у морзі зафіксували три тіла – чоловіка середніх літ, жінки та дитини. Вони встановили, що всі троє стали жертвами обстрілу.

У штабі АТО спростовують звинувачення сепаратистів в обстрілі Горлівки Донецької області 26 травня.

«Українські військові обстрілів по населених пунктах не ведуть, на відміну від терористів, які це роблять мало не щодня. Вони це роблять постійно», – сказав Радіо Свобода речник штабу АТО Леонід Матюхін у четвер, 28 травня.

Він припустив, що сепаратисти самі обстріляли житлові квартали Горлівки, а потім звинуватили у цьому українську сторону.

За даними ООН, за час конфлікту на Донбасі, який триває з квітня 2014 року, там загинули понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG