Доступність посилання

ТОП новини

У США занепокоєні загостренням ситуації на Донбасі


Речниця Державного департаменту США Марі Гарф
Речниця Державного департаменту США Марі Гарф

У США занепокоєні черговим загостренням ситуації на Донбасі, заявила речниця Державного департаменту США Марі Гарф. За її словами спроби захопити нові території України, означатимуть для Росії додаткову плату.

«Будь-які нові атаки і прояви агресії, вчинені російсько-сепаратистськими військами є неприйнятними і суперечать Мінським домовленостям. Росія несе безпосередню відповідальність щодо запобіганню цих атак і імплементації перемир’ї. Будь-які спроби захопити додаткову територію України означатимуть для Росії додаткову плату», – сказала Марі Гарф у середу, 3 червня у Вашингтоні.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

XS
SM
MD
LG