Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині поблизу Мар’їнки закінчився бій – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

На Донеччині закінчився бій поблизу Мар’їнки, повідомив Радіо Свобода речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Закінчився бій, агресор відступив», – зазначив він.

Про поранених наразі не повідомляється.

Також про завершення бойових дій поблизу Мар’їнки на своїй сторінці в Facebook повідомив командир батальйону «Київ-1» Євген Дейдей. За його словами, проросійські бойовики понесли великі втрати.

Раніше повідомлялось, що близько 9:00 поблизу Мар’їнки проросійські бойовики почали обстрілювати позиції українських військових, сепаратисти вели вогонь із мінометів і стрілецької зброї.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляли, що інформація про сутички біля Мар’їнки не відповідає дійсності.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

За даними української влади, того дня під Мар’їнкою загинули четверо військових, 38 були поранені. Крім того, за цими даними, загинули двоє цивільних, п’ятеро були поранені.

Сепаратисти 3 червня ввечері подали такі дані своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Крім того, повідомляли про щонайменше 60 поранених цивільних жителів Донецька.

Чергові мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні мінських угод.

XS
SM
MD
LG