Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики підвищили бойову активність, за кілька місяців найбільша кількість обстрілів


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції вранці, в неділю, повідомляють про суттєве збільшення кількості обстрілів українських позицій за останні місяці з боку незаконних збройних формувань. Про це йдеться на сторінці прес-центру АТО у Фейсбуку.

«Упродовж учорашнього дня, 13 червня, противник 109 разів обстрілював позицій українських військ у зоні АТО. Це рекордна кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань за останні кілька місяців. З вечора проросійські гібридні війська активізувалися на Луганщині. По Новотошківці загарбники двічі гатили з РСЗВ «Град». А поблизу Золотого розривалися ворожі 120-міліметрові міни.
Найгарячіше залишається поблизу Донецька. Із заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння бойовики били по Опитному, Шахті Бутовка, Тарамчуку, Старогнатівці, Мар’їнці. Окрім того, оселі мирних мешканців у Водяному й Опитному знову розстрілювали ворожі танки. З мінометів калібру 82 міліметрів гатили по Новоселівці Другій у районі Маріуполя. У районі Артемівська по позиціях українських військ біля Широкої Балки противник застосував потужні артилерійські системи калібру 152 міліметри. По Новгородському бойовики били зі 120-міліметрових мінометів», – йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

За даними штабу АТО, з півночі зафіксовані понад 16 обстрілів позицій українських військ.

На ранок неділі під обстріли потрапили Кірове, Ленінське та Луганське. Бойовики використовували стрілецьку зброю, гранатомети, бойові машини та міномети, стверджують у прес-центрі.

Сепаратисти на своїх сайтах повідомляють, що українські силовики обстріляли Донецьк, і двоє мирних жителів були поранені.

Напередодні у штабі АТО повідомляли, що активність бойовиків на Донбасі цього місяця суттєво зросла. Сепаратисти звинувачують у порушенні режиму тиші українських військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG