Доступність посилання

ТОП новини

Екс-заступник генпрокурора не має ніякого стосунку до «БРСМ-нафта» – представник компанії


Логотип компанії «БРСМ-нафта»
Логотип компанії «БРСМ-нафта»

Директор Департаменту стратегічного маркетингу компанії «БРСМ-нафта» Олександр Мельничук заперечує причетність колишнього заступника генерального прокурора Анатолія Даниленка до діяльності компанії. Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

«Даниленко не може мати ніякого стосунку до нашої компанії, оскільки ми проти нього виходили з мітингом», – сказав Мельничук.

Представник компанії також заперечив будь-яку діяльність екс-заступника генпрокурора як таку, що може бути названа незаконною, оскільки компанія може надати всі документи, які засвідчують легальність всіх здійснюваних нею процедур ввезення чи купівлі нафтопродуктів.

«Як він (Даниленко – ред.) міг «кришувати» якусь діяльність, скажімо, злочинну, якщо ми можемо надати всі документи про завезення на територію України нафтопродуктів, щодо купівлі у компаній, які завозять ці нафтопродукти сюди, і щодо всіх сплачених активів», – сказав Мельничук.

Сам колишній заступник генерального прокурора Анатолій Даниленко напередодні також виступив на кількох телеканалах із заявами, що він заперечує причетність до нафтобази на Київщині. Даниленко заявив, що ні він сам, ні його родина ніколи не мали стосунку до цієї компанії і взагалі до нафтового бізнесу чи заправок, і він готовий будь-коли дати такі свідчення в Генпрокуратурі.

Раніше в понеділок, 15 червня, Валентин Наливайченко заявив, що вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання Анатолія Даниленка у справі щодо незаконної діяльності нафтобази компанії «БРСМ-нафта» на Київщині. Перед тим, минулої п’ятниці, 12 червня, голова СБУ вже заявляв про те, що один із колишніх заступників генпрокурора був фактичним співвласником цієї нафтобази через офшори, але тоді не називав його імені. У зв’язку з цією заявою, як повідомляв його радник Маркіян Лубківський, керівника СБУ викликали на допит до Генпрокуратури.

Також у понеділок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що міліція відкрила кримінальне провадження і почала слідчі дії через виробництво компанією «БРСМ-нафта» контрафактного бензину.

XS
SM
MD
LG