Доступність посилання

ТОП новини

Суд підтвердив смертну кару екс-президентові Єгипту Мурсі


Мухаммад Мурсі
Мухаммад Мурсі

Суд в Єгипті підтвердив смертний вирок скинутому президентові країни Мухаммаду Мурсі за організацію втеч із в’язниці і нападів на співробітників поліції. Ці події стосуються періоду повстання 2011 року, яке привело до повалення режиму багаторічного глави Єгипту Хосні Мубарака.

Вперше смертний вирок Мурсі і ще ста підсудним був винесений судом у травні. Потім судді провели консультації з великим муфтієм Єгипту з цього питання.

Раніше сьогодні Мурсі був засуджений до довічного ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві на користь палестинського ісламістського угруповання «Хамас», ліванського збройного угруповання «Хезболла», а також Ірану. Обидва вироки можуть бути оскаржені.

Армія усунула Мурсі, першого демократично обраного президента Єгипту, від влади у липні 2013 року після масових протестів проти його правління. Після цього в країні почалася кампанія репресій проти прихильників Мурсі і активістів його вже забороненого ісламістського руху «Мусульманське братство». Сотні з них були засуджені до смерті, тисячі ув’язнені.

XS
SM
MD
LG