Доступність посилання

ТОП новини

Рада повернула законопроект про НКРЕКП на доопрацювання


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада не підтримала у першому у читанні урядовий законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Після цього за повернення суб’єктові законодавчої ініціативи законопроекту №2966 проголосували 226 депутатів за 226 необхідних.

Законопроектом пропонується визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, чіткі межі її компетенції та повноваження, необхідні для реалізації покладених на неї завдань.

Відповідно до пояснювальної записки, одним із завдань законпроекту є створення передумов сталості державного регулювального впливу на діяльність суб’єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП, що дозволить уникнути різких коливань в умовах господарювання суб’єктів, діяльність яких регулюється НКРЕКП, зробить таку діяльність прогнозованою на більш тривалий термін, а це є одним з основних важелів для ефективного функціонування енергетики.

НКРЕКП здійснює регулювання суб’єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні й водовідведенні, а також забезпечує проведення цінової й тарифної політики в цих сферах.

XS
SM
MD
LG