Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк просить країни «Групи семи» про підтримку в газових переговорах із Росією


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк просить країни «Групи семи» про підтримку в досягненні домовленостей із Росією щодо постачання газу. Про це Яценюк сказав 25 червня на зустрічі з послами країн-членів «Групи семи», повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр нагадав, що торік вдалося досягти тристоронньої угоди на рівні України, Євросоюзу та Росії щодо постачання газу до України та транзиту газу до ЄС.

Яценюк вважає за необхідне реалізацію такого ж механізму і зараз, «щоб гарантувати безпечний транзит до ЄС та постачання газу до України на основі всеохопної угоди, яка має включати тристоронній протокол, а також додаток до чинного контракту між «Нафтогазом» та «Газпромом».

24 червня президент Росії Володимир Путін заявив на засіданні російського уряду, що Москва за нинішньої ціни нафти не може надавати Україні знижку на газ.

Черговий раунд тристоронніх газових переговорів між Україною, Євросоюзом і Росією на міністерському рівні запланований на 29 червня, повідомив цього тижня міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

XS
SM
MD
LG