Доступність посилання

ТОП новини

Ципрас знову закликає греків проголосувати проти умов кредиторів


Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципра
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципра

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас знову закликає громадян цієї країни висловитися на референдумі 5 липня проти запропонованих країні умов надання міжнародної фінансової допомоги. Про це він заявив у середу, 1 липня, під час телезвернення.

Ципрас наголосив, що відповідь «ні» допоможе грекам домогтися кращої угоди з кредиторами. За словами грецького прем’єра, Афіни хочуть залишитися в Європі і планують продовжувати переговори з кредиторами.

«Відповідь «ні» на референдумі не означає розриву з Європою, а є поверненням до європейських цінностей», – заявив Ципрас, наголосивши, що ЄС має припинити діяти «недемократичним шляхом».

Алексіс Ципрас зробив нову пропозицію міжнародним кредиторам країни, проте деякі європейські чиновники назвали її недостатньою і заявили, що угода з Афінами неможлива до референдуму 5 липня.

У листі, який Ципрас надіслав пізно ввечері 30 червня, він закликав до «нової угоди, яка б регулювала фінансові питання країни через Європейський механізм стабільності», заявив неназваний грецький посадовець.

30 червня міністри фінансів зони євро під час екстреної телефонної конференції відмовилися продовжити фінансову допомогу Греції. Кредит у розмірі 1,5 мільярда євро Греція мала погасити до 18:00 за часом Вашингтона (це 1:00 1 липня за київським часом).

Президент Греції Прокопіс Павлопулос підписав указ про проведення 5 липня референдуму за пропозиціями кредиторів.

XS
SM
MD
LG