Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: консул не зможе взяти участь у суді в справі Сенцова через закритий розгляд


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Засідання суду у справі українського режисера Олега Сенцова відбудеться 9 липня в закритому режимі, що унеможливить присутність українських консульських осіб, заявляє Міністерство закордонних справ України.

«Вкотре, грубо порушуючи положення Віденської конвенції про консульські відносини і Консульської конвенції між Україною та Росією, російські компетентні органи протягом 13 місяців так і не надали дозволу на зустріч українського консула з Сенцовим, незважаючи на 15 офіційних звернень української сторони. Російська сторона зазначає, що Сенцов відповідно до російського законодавства вважається громадянином РФ», – йдеться в повідомленні МЗС у Facebook.

При цьому, за повідомленням, українська сторона неодноразово наголошувала на нелегітимності автоматичного і примусового надання громадянства Росії громадянам України – жителям окупованого Криму.

1 липня Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії призначив на 9 липня попереднє слухання у справі українського режисера Олега Сенцова, якого російські слідчі звинувачують у підготовці терактів у Криму.

Як повідомила російському агентству «РИА Новости» прес-секретар суду Олена Катькало, засідання буде закритим.

11 червня Генеральна прокуратура Росії направила справу Сенцова до суду.

Українського режисера Олега Сенцова затримали у Криму співробітники ФСБ Росії в травні 2014 року. Відтоді він перебуває в російському СІЗО. Захисники і рідні Сенцова вважають його політв’язнем.

XS
SM
MD
LG