Доступність посилання

ТОП новини

Україну чекає революція і повалення режиму Порошенка – комбат Коханівський


Добровольці запалили шини на Грушевського
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Добровольці запалили шини на Грушевського

Серед інших добровольців, участь у «Марші Святослава», що відбувся у Києві, взяли також бійці батальйону «ОУН». Їхній командир Микола Коханівський у коментарі Радіо Свобода заявив, що вони прийшли на акцію, бо хочуть «повалення внутрішнього режиму окупації» та перемоги у конфлікті на Донбасі. Водночас, Коханівський зазначив, що не вірить у виконання вимог учасників маршу.

«Йде масовий терор проти добровольців, які повертаються з фронту. Як наслідок, Україну чекає революція і повалення режиму Порошенка. Я іншої зараз не розглядаю ситуації, як ми могли б виграти у війні, як ми могли б повалити олігархічний устрій, який вбиває нашу державу, як ми можемо перемогти корупцію», – заявив комбат.

Учасники акції, яких зібралось близько тисячі, пройшли урядовим кварталом, та влаштували мітинг на вулиці Грушевського. Хода обійшлась без сутичок з правоохоронцями, які супроводжували захід, втім, біля колонади стадіону «Динамо» учасники запалили автомобільні покришки. До кінця заходу вогонь загасили.

Акцію «Марш Святослава» раніше анонсував «Правий сектор».

Учасники акції вимагали від влади офіційно визнати факт війни з Росією, скасувати мінські домовленості, надати «свободу політв’язням» і зупинити репресії проти добровольців. Зокрема, учасники акції вимагали звільнення активістів націоналістичної організації, колишнього бійця батальйону «Київ-2» і «Гарпун» Андрія Медведька й Дениса Поліщука, підозрюваних в убивстві журналіста Олеся Бузини.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, там загинуло понад 6,5 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG