Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики хочуть обговорити в Мінську питання відкриття українських банків на окупованій території


Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін
Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін

Представник угруповання «ДНР», визнаного українською владою терористичним, Денис Пушилін заявляє, що під час чергових переговорів у Мінську тристоронньої контактної групи на підгрупі з економічних питань планують порушити питання про відкриття двох відділень українських банків у Донецьку та Луганську. Про це повідомляють сайти сепаратистів.

«Є конкретні пропозиції в економічній підгрупі – не можна відновити банківську систему повністю, давайте відкриємо по одному відділенню: у Донецьку і Луганську», – сказав Пушилін.

За його словами, питання безпеки в роботі банків готові взяти на себе угруповання «ДНР» та «ЛНР».

Національний банк України ще наприкінці минулого року зобов’язав банки зупинити здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах Донбасу, які не контролює українська влада.

Засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться в Мінську сьогодні о 15 годині. Вперше в ньому візьме участь новий представник ОБСЄ Мартін Сайдік, про що повідомила напередодні речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Попередня зустріч відбулася минулого місяця. Після її закінчення тодішня представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Гайді Тальявіні заявила, що зустріч самої групи, а перед тим її робочих підгруп, була не дуже простою і конкретних результатів не мала.

XS
SM
MD
LG