Доступність посилання

ТОП новини

Савченко каже, що готова до суду в Росії


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко, яку утримують у СІЗО в Росії, заявляє, що готова до суду. Про це вона написала у своєму листі, який опублікував у Twitter один з її адвокатів Марк Фейгін.

«З матеріалами справи я і мої адвокати Марк Фейгін, Микола Полозов й Ілля Новіков ознайомилися, до суду готові. Боротися будемо разом і до переможного кінця», – сказала Савченко.

Вона назвала матеріали справи «повністю сфабрикованими і брехливими». «Але справедливість буде незалежно від безчесного вироку суду», – написала Савченко.

6 липня стало відомо про зміну звинувачення проти Савченко. Слідчий комітет Росії повідомив про завершення розслідування кримінальної справи щодо неї і серед звинувачень перелічив уже не тільки замах на вбивство і незаконний перетин кордону, про які повідомляли раніше, а й безпосередньо вбивство російських журналістів.

Савченко не визнає своєї провини і вважає, що перебуває під вартою незаконно. Її захист заявляє, що справа сфальсифікована, ніяких доказів причетності Савченко до загибелі журналістів не існує, бо вона потрапила в полон ще до їхньої смерті, а російський кордон вона не перетинала з власної волі.

XS
SM
MD
LG