Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті підозрюваних у контрабанді відправили у військкомат


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Трьох чоловіків, затриманих за підозрою у контрабанді, направили до військкомату для мобілізації, повідомляє голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«З минулого тижня на Закарпатті йде активний пошук місць, що використовуються для переховування нелегальних мігрантів і тютюнових виробів, призначених для контрабанди. За останні дві доби на зеленому кордоні затримані троє місцевих мешканців, котрі намагалися переправити за кордон дев’ять ящиків сигарет. Сигарети вилучені, а затримані (чоловіки призовного віку), направлені у військкомат для мобілізації в Збройні сили України», – цитує Москаля його прес-служба.

За повідомленням, 20 липня в одному з вантажних вагонів потяга, що провозив за кордон руду, виявлено шість ящиків сигарет. Нині силовики встановлюють організаторів цієї контрабандної схеми.

На сайті Москаля також повідомляється, що поблизу кордону зі Словаччиною виявили дельтаплан, який під час наближення прикордонників злетів у бік Словаччини. Про незаконний перетин повітряного кордону повідомили словацьким прикордонникам, йдеться в повідомленні.

Керівник ОДА припустив, що порівняно з попереднім періодом кількість спроб контрабанди на Закарпатті різко зменшилася. А працівники військкоматів не можуть знайти осіб, що проходять за базою даних силовиків як контрабандисти (загалом таких в області близько 2,5 тисячі людей), щоб вручити їм повістки. При тому, що шоста хвиля мобілізації на Закарпатті виконана лише на 10%, додав він.

Минулого тижня президент звільнив із посади голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля і призначив його керувати Закарпаттям.

За різними даними, щомісяця державний бюджет України через контрабанду втрачає понад 100 мільйонів доларів. Ці кошти «осідають» у кишенях усіх причетних до процесу налагодження і здійснення незаконних торговельних оборудок через державний кордон.

XS
SM
MD
LG