Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі сумніваються у даних ОБСЄ щодо російських військових на Донбасі


Дмитро Песков
Дмитро Песков

У Кремлі сумніваються у правдивості даних Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка у своєму звіті вказала на присутність російських військових на території, підконтрольній угрупованню «ДНР».

«Безумовно, достовірність цих повідомлень потрібно перевірити. Потрібно розібратися, про що йдеться. Ми знаємо скільки разів звучали з різних офіційних джерел якісь голослівні звинувачення щодо цього, і кожен раз під час перевірки з’ясовувалося, що ні про що конкретне не йдеться», – заявив у вівторок, 4 серпня, речник російського президента Дмитро Песков.

У звіті за 3 серпня, опублікованому у вівторок, спостерігачі СММ ОБСЄ повідомили, що на території об’єкта, де зберігалося важке озброєння, відведене сепаратистами угруповання «ДНР», один із бойовиків назвав себе й інших присутніх його колег російськими військовослужбовцями16-ї повітряно-десантної бригади з російського Оренбурга.

При цьому спостерігачі ОБСЄ зазначили, що на формі військовослужбовців не було ніяких розпізнавальних знаків.

Україна і країни Заходу звинувачують Росію у підтримці зброєю і військами бойовиків на Донбасі. У Москві це заперечують і визнають лише присутність так званих «добровольців» із Росії.

XS
SM
MD
LG