Доступність посилання

ТОП новини

МЗС поінформує «нормандську четвірку» про загострення ситуації на Донбасі


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністерство закордонних справ України за дорученням президента поінформує держави-учасниці «нормандської четвірки», голову ОБСЄ, ЄС та НАТО про загострення ситуації на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС. У відомстві вказують на загрозу зриву плану мирного врегулювання.

«В МЗС України звертають увагу на значну інтенсифікацію провокацій, обстрілів та цілеспрямованих атак на позиції сил антитерористичної операції з боку підтримуваних Росією бойовиків», – зазначили у МЗС.

«Російська сторона має вжити негайних заходів для того, щоб припинити дії, які несуть Україні руйнування та смерть, загрожують безпеці та стабільності на всьому європейському континенті», – наголосили у відомстві.

У МЗС звернули увагу на те, що за останні дні зросла кількість обстрілів із боку бойовиків не лише по позиціях сил АТО, але й по цивільних обʼєктах на Донеччині і Луганщині. «Атака силами до батальйонної тактичної групи за підтримки важкої броньованої техніки, танків та БТРів у напрямку населеного пункту Старогнатівка, що сталася 10 серпня, є тривожною ознакою подальшої ескалації ситуації», – додали у МЗС.

У відомстві зазначили, що перебувають на контакті з місією спостерігачів ОБСЄ і докладають зусиль, щоб вони могли виконувати свій мандат.

Загострення ситуації на сході України у понеділок констатували також в Адміністрації президента. Через почастішання обстрілів, а також інциденти, повʼязані з СММ ОБСЄ, президент України у понеділок зустрівся з секретарем РНБО, начальником Генштабу і міністром оборони.

Бойовики звинувачують у зриві мінських домовленостей сили АТО. Там також відкинули причетність до підпалу у Донецьку 7 автомобілів СММ ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG