Доступність посилання

ТОП новини

У Дагестані вбили лідера «Імарату Кавказ» Магомеда Сулейманова


Магомед Сулейманов
Магомед Сулейманов

Під час спецоперації в Унцукульському районі Дагестану російські силовики вбили лідера радикального угруповання «Імарат Кавказ» Магомеда Сулейманова.

У вівторок, 11 серпня, у Національному антитерористичному комітеті Росії повідомили, що Сулейманов був одним із чотирьох вбитих бойовиків. Також, за повідомленням, загинув «амір» угруповання Абдулла Абдуллаєв.

Сайт бойовиків Kavkazcenter.com підтвердив загибель Сулейманова, зазначивши, що під час операції 11 серпня він «став мучеником», тобто, загинув.

Магамеда Сулейманова оголосили лідером угруповання «Імарат Кавказ» після того, як у квітні цього року під час спецоперації російських спецслужб загинув попередній лідер – Аліасхаб Кебеков.

Кебеков очолив це угруповання у березні 2014 року, після повідомлення про ліквідацію російськими силовиками засновника «Імарату Кавказ» Доку Уморова.

Упродовж останніх років Північний Кавказ залишається найбільш неспокійним регіоном. Після двох чеченських воєн, середини 90-х і початку 2000-х, ісламісти повтікали в інші республіки Північного Кавказу – Кабардино-Балкарію, Дагестан та Інгушетію. У 2007 році Доку Умаров проголосив ці регіони «Імаратом Кавказ».

XS
SM
MD
LG