Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти кажуть, що Росія передала «гумконвоєм» борошно


Сайти сепаратистів підтверджують несанкціонований перетин українсько-російського кордону черговим «гуманітарним конвоєм» із Росії. Бойовики заявляють, що вантажівки з Росії привезли винятково продукти першої необхідності, а також харчі і медикаменти.

Зокрема, за повідомленням сепаратистських сайтів, половину вантажу склали мішки з борошном. Його витратять на реалізацію «соціальної програми», у рамках якої місцевим жителям обіцяють дешевий хліб.

У Державній прикордонній службі України наголошують, що російські вантажівки перетнули український кордон без дозволу і належного митного оформлення. Помічник голови відомства Олег Слободян заявив, що всього у складі російського конвою було 102 вантажівки.

Це вже 35-й «гуманітарний конвой» із Російської Федерації на ті території Донецької і Луганської областей, які наразі підконтрольні проросійським бойовикам.

Раніше у штабі АТО неодноразово звертали увагу на загострення ситуації у зоні бойових дій після чергового конвою з російських вантажівок. Українська сторона припускає, що, разом із продуктами першої необхідності, в окуповані райони Донбасу можуть завозити зброю.

XS
SM
MD
LG