Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко каже про повернення «Донбасу» у зону АТО, у Нацгвардії не підтверджують


Народний депутат Семен Семенченко (фракція «Самопоміч») заявляє про повернення батальйону «Донбас» у зону проведення АТО. Про це він написав у своєму «Фейсбуці».

«Батальйон «Донбас» повернувся в зону АТО захищати Маріуполь», – написав колишній командир батальйону.

Водночас у Національній гвардії України цю інформацію не підтвердили.

«Є військова частина 3057, у яку свого часу увійшли на той час добровольчі батальйони «Азов» і «Донбас». Там особовий склад помінявся вже кілька разів, відповідно до хвиль мобілізації. Військова частина Національної гвардії 3057, що має постійну дислокацію в Маріуполі, виконує завдання, які ставляться штабом АТО», – зазначила у коментарі Радіо Свобода прес-секретар командувача Нацгвардії Світлана Павловська.

У штабі АТО у понеділок заяв щодо передислокації батальйону «Донбас» не робили.

Повідомлення Семена Семенченка у понеділок не підтвердили й Генеральному штабі Збройних сил України, якому підпорядковується батальйон «Донбас-Україна» (сформований частково з колишніх добровольців «Донбасу»).

У ніч на понеділок унаслідок обстрілу передмістя Маріуполя загинуло 2 людей. Українська сторона звинуватила в обстрілі сепаратистів, ті наразі не підтвердили свою причетність. Прокуратура Донецької області порушила справу за статтею про теракт.

XS
SM
MD
LG