Доступність посилання

ТОП новини

У Петербурзі рух «Весна» провів чергову акцію на підтримку України


Учасники акції зі збору листівок зі словами підтримки Україні, Петербург, 23 серпня 2015
Учасники акції зі збору листівок зі словами підтримки Україні, Петербург, 23 серпня 2015

У неділю, 23 серпня, у російському Петербурзі п’ятеро активістів руху «Весна» стали в одиночні пікети на Невському проспекті з плакатами: «Напишіть добрі слова Україні». Один з активістів встановив на розі Невського проспекту і Малої Садової вулиці скриньку «Пошта Росії», куди всі бажаючі могли опустити листівку з добрими словами на адресу жителів України.

Це була п'ята, завершальна акція у рамках кампанії «Літо дружби». Крім Петербурга, у ній взяли участь й інші російські міста – Воронеж, Томськ, Краснодар, Тольятті, Новокузнецьк.

«Ми хочемо нагадати всім: росіянам, українцям – що ми братні народи і повинні ними залишатися. У нас дуже багато спільного: історія, культура, родинні зв'язки - все, крім політиків», – написали організатори акції у своєму зверненні, поширеному в інтернеті напередодні.

Після того як листівки написали і опустили у скриньку, їх планують надіслати в Україну, де однодумці активістів «Весни» займаються їх розповсюдженням.

«Реакція українців на ці листівки неоднозначна: є люди, які радіють цим листівкам, а є ті, які кажуть: пізно їх писати, коли вже давно йде війна, і вбитих листівками не повернеш», – говорить речник руху «Весна» Антон Горбацевич.

Російські активісти вважають свою кампанію успішною. З 12 червня, коли пройшла перша акція «Літа дружби», до 23 серпня їм вдалося зібрати понад тисячу листівок для відправки в Україну.

XS
SM
MD
LG