Доступність посилання

ТОП новини

Президент США знову запевнив у надійності ядерної угоди з Іраном


Барак Обама виступає через відео перед єврейською громадою США про іранську ядерну угоду, 28 серпня 2015 року
Барак Обама виступає через відео перед єврейською громадою США про іранську ядерну угоду, 28 серпня 2015 року

Президент США Барак Обама знову запевнив єврейську громаду своєї країни, що ядерна домовленість із Іраном досягне своєї мети – не дати Тегеранові створити ядерну зброю.

Виступаючи через відеозв’язок перед єврейськими організаціями США, він заявив: «Ми не довіряємо Іранові… Але ця домовленість заснована не на довірі. Вона заснована на перевірці».

Обама визнав, що проти домовленості виступає уряд Ізраїлю, який вважає її недостатньою. Але президент США наголосив, що підтримка Вашингтоном цієї домовленості ніяк не впливає на підтримку Сполученими Штатами Ізраїлю.

Крім того, Барак Обама нагадав, що США не відкидають можливості вдатися й до воєнної сили чи нових санкцій щодо Ірану в разі, якби Тегеран порушив умови домовленості.

За цією домовленістю, якої досягли 14 липня Іран і шість із провідних країн світу, серед них і США, передбачає поступове скорочення і врешті зняття накладених на Тегеран санкцій ООН, ЄС і США в обмін на значні обмеження ядерної програми Ірану, що мають на меті унеможливити створення ядерної зброї. У світі Іран підозрюють у таких можливих намірах, Тегеран це заперечує.

XS
SM
MD
LG