Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: потік мігрантів змінить Німеччину


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що небувалий потік мігрантів у Німеччину змінить країну в найближчі роки.

«Ми хочемо, щоб ці зміни були позитивними, і ми вважаємо, що можемо цього досягти», – сказала Меркель, закликавши всі держави Європейського союзу приймати у себе біженців.

За словами канцлера, Німеччина готова надати допомогу переселенцям, прискоривши процедуру надання їм притулку, реалізацію проектів із будівництва житла. При цьому канцлер наголосила, що її країні не під силу впоратися самотужки з усіма викликами. «Нам вдасться вирішити ситуацію, лише спираючись на європейську солідарність», – додала Меркель.

Близько 20 тисяч мігрантів прибули в Німеччину за минулі вихідні дні. Правляча коаліція Меркель погодилася виділити на допомогу біженцям близько шести мільярдів євро.

Тим часом, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Європейська комісія готується представити проект обов’язкових квот для кожної з країн ЄС із прийому біженців – з розрахунку, що їх загальне число складе приблизно 120 тисяч. Франція, за словами Олланда, готова надати допомогу 24 тисячам переселенців.

Водночас прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, чий уряд якийсь час відмовлявся пропускати потяги з мігрантами через свою територію в західному напрямку, вважає, що вести розмови про квоти з розподілу біженців не можна, поки європейці не в змозі захищати свої зовнішні кордони.

XS
SM
MD
LG