Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують обстріли з великокаліберної зброї – штаб АТО


У штабі АТО повідомляють, що упродовж доби бойовики на Донбасі продовжували обстрілювати позиції українських військових, зокрема і з великокаліберної зброї.

«З 6 ранку і до 18 години бандформування обстрілювали наші позиції на артемівському напрямку і поблизу Донецька. Близько 14 години зі стрілецької зброї найманці вели вогонь по опорному пункту сил АТО у Зайцево. А з 14.10 і до 15.15 під вогонь ворожих снайперів та великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції у селищі Луганське. Крім того майже о 16 годині снайпер противника працював у районі Мар’їнки», – заявив у неділю ввечері речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

Сепаратисти, своєю чергою, звинувачують українських військових в обстрілах своїх позиції. Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що за останню добу сили АТО 10 разів порушували режим припинення вогню. Сепаратисти угруповання «ЛНР», також визнаного терористичним в Україні, заявляють про один випадок порушення перемир’я на території, яку вони контролюють.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG