Доступність посилання

ТОП новини

Релігійна свобода перебуває в небезпеці – папа Франциск


Папа Римський Франциск під час виступу в штаб-квартирі ООН
Папа Римський Франциск під час виступу в штаб-квартирі ООН

Папа Римський Франциск заявив, що нині релігійна свобода у світі перебуває в небезпеці. Як передає Радіо Ватикану, аро це понтифік сказав під час своєї зустрічі з представниками іммігрантських спільнот Америки у суботу в Філадельфії у Парку Незалежності (Independence Hall), місці, пов’язаному із боротьбою за незалежність та її проголошенням у США.

«На цьому місці, яке є символом духу Сполучених Штатів, хочу замислитись разом із вами про право на релігійну свободу», – сказав папа, додавши, що це право полягає в тому, щоб особисто і разом з громадою «покланятися Богові, відповідно до того, як цього вимагає наше сумління».

«У світі, де різні форми сучасної тиранії намагаються скасувати релігійну свободу, обов’язком послідовників різних релігійних традицій є об’єднання свого голосу, закликаючи до миру, толерантності, пошани гідності і прав інших людей», – додав голова Католицької Церкви.

Послухати виступ папи у Філадельфії, останньому пункті візиту до США, прийшло близько 40 тисяч людей.

Упродовж попередніх днів візиту до США папа Франциск побував у Вашингтоні та Нью-Йорку, звернувся до Конгресу США та Організації Об'єднаних Націй, закликаючи до вирішення таких глобальних проблем як зміна клімату, економічна нерівність і захист людських прав та свобод.

XS
SM
MD
LG