Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Путін потиснули один одному руки під час сніданку в ООН


Офіційний сніданок в ООН, Нью-Йорк, 28 вересня 2015
Офіційний сніданок в ООН, Нью-Йорк, 28 вересня 2015

Президенти США Барак Обама і Росії Володимир Путін, які виступили у понеділок, 28 вересня, на Генасамблеї ООН, взяли участь в офіційному сніданку, організованому від імені генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна.

Під час ланчу Путін і Обама обмінялися рукостисканням і підняли келихи. Агентство Reuters відзначає, що Путін у цей момент посміхався, а Обама – ні, і погляд у американського лідера був «пронизливим». Володимир Путін і Барак Обама сиділи за столом поряд з Пан Ґі Муном. Путін – по лівий бік від генсекретаря ООН, Обама – справа.

У понеділок, 28 вересня, у Нью-Йорку на 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН стартували щорічні загальні дебати, які триватимуть до 3 жовтня. На них уже виступили президенти США та Росії.

Далі у цей день планується двостороння зустріч американського і російського президентів. Очікується, що вони будуть говорити, серед іншого, про врегулювання ситуації у Сирії і ситуацію в Україні.

Також, як повідомляв голова українського МСЗ Павло Клімкін, планується коротка зустріч Барака Обами з українським лідером Петром Порошенком.

29 вересня на трибуну ООН підніметься президент України Петро Порошенко, який крім конфлікту на Донбасі і підтримки Росією тамтешніх сепаратистів обіцяв порушити питання про обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG