Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники пропустили на Донбас 13 вантажівок з гуманітарною допомогою від Червоного Хреста


Державна прикордонна служба України повідомляє, що співробітники її загонів пропустили на непідконтрольну Україні територію 13 вантажівок з речами гуманітарного призначення від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Через контрольні пункти «Бугас» та «Гнутове» проїхали 13 вантажних автомобілів з вантажами гуманітарного призначення від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Автомобілі на непідконтрольну територію перевозили будівельні матеріали та продукти харчування. Понад 250 тонн гуманітарних вантажів призначені для жителів Донецької області», – повідомляє сайт відомства.

Прикордонники повідомляють, що змогли водночас запобігти незаконному перетинові пропускних пунктів вантажними автомобілями, які везли товари і продукцію без належних документів на непідконтрольну територію Донбасу. Повідомляється про 7 автомобілів з харчами (деякі з них везли і канцелярію), а також два транспортні засоби з алкоголем і конвекторами. Усі транспортні засоби затримали і передали представникам фіскальної служби для ухвалення подальшого рішення.

У Державній прикордонній службі України неодноразово заявляли про випадки перетину лінії розмежування на Донбасі транспортними засобами, які перевозили товари та вантажі без належних документів. Прикордонники пропускають, втім, вантажі міжнародної гуманітарної допомоги для Донбасу, тоді як так звані «гуманітарні вантажі» з Росії українська сторона не має змоги перевірити на відповідність законним процедурам.

XS
SM
MD
LG