Доступність посилання

ТОП новини

Путін: МВФ має надати Україні 3 мільярди доларів на сплату боргу Януковича


Президент Росії Володимир Путін на економічному форумі «Росія кличе!», 13 жовтня, Москва
Президент Росії Володимир Путін на економічному форумі «Росія кличе!», 13 жовтня, Москва

Президент Росії Володимир Путін 13 жовтня на економічному форумі в Москві закликав Міжнародний валютний фонд надати Україні додатково 3 мільярди доларів, щоб вона заплатила свій борг Росії.

Путін додав, що зміна фондом правил «для однієї країни руйнує систему», і наголосив, що Росія як член МВФ робить свій внесок у допомогу Україні.

Росія блокує продовження реалізації програми розширеного фінансування України на загальну суму 17,5 мільярда доларів, обмежуючи для Києва можливості реструктуризації заборгованості.

Москва залишається непохитною: Київ має погасити в грудні 2015 року борг, взятий у грудні 2013 року урядом тодішнього президента Віктора Януковича. Раніше Росія заявила, що використає в разі потреби судові процедури для погашення заборгованості України.

Кошти, що надаються МВФ, потрібні Україні, щоб пом’якшити економічний удар від бойових дій, які на Донбасі ведуть підтримувані Росією сепаратисти.

Раніше Києву вдалося з приватними кредиторами досягти домовленостей про реструктуризацію значної частини зовнішнього боргу. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що для Москви не буде особливих умов сплати заборгованості.

XS
SM
MD
LG