Доступність посилання

ТОП новини

Волонтер із Литви отримав в Україні нагороду за допомогу пораненим бійцям АТО


У Дніпропетровську відбулось урочисте нагородження відзнакою «Захисникам Вітчизни» доброчинного помічника української армії, військовослужбовця з Литви Рамунаса Серпатаускаса. 37-річний військовий із власної ініціативи у вільний від служби час опікується пораненими українськими вояками, які прилітають до балтійської країни на лікування та реабілітацію.

Як розповіли українські бійці АТО, в Литві волонтер зустрічає їх просто в аеропорту, допомагає вирішити організаційні питання, на власному авто возить історичними місцями своєї країни, влаштовує зустрічі з військовослужбовцями країн НАТО тощо.

«Вже рік литовський хлопець абсолютно безкорисливо допомагає українським воїнам. Ми хочемо віддячити йому, тому ми запросили Рамунаса до нас і нагородили відзнакою», – сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин.

У програмі візиту литовського волонтера на Дніпропетровщину – екскурсії, зустрічі з військовослужбовцями, а також поїздка до зони АТО. Рамунас Серпатаускас прибув до України вперше, але майже одразу отримав запрошення приїхати ще раз – наступного разу вже на весілля одного зі своїх підопічних поранених військових.

За даними почесного консула Литви у Дніпропетровську Віталія Півняка, цього року литовська сторона загалом має взяти на безкоштовну реабілітацію 50 українських бійців, 40 уже побували в Литві. Частина поранених у ноги, які відбували до країни Балтії на милицях, повернулись додому вже без них.

XS
SM
MD
LG