Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд скарги Луценка проти заступника генпрокурора перенесли на 5 листопада


Cуд переніс слухання скарги Юрія Луценка – адвокат
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Cуд переніс слухання скарги Юрія Луценка – адвокат

Києво-Святошинський районний суд Києва переніс розгляд скарги Юрія Луценка проти заступника генпрокурора Юрія Столярчука на 5 листопада.

На початку судового засідання суддя Світлана Хрипун повідомила, що заступник генпрокурора Юрій Столярчук направив письмове клопотання до суду, в якому просив відкласти розгляд скарги у зв’язку з його відрядженням.

Тому суд оголосив перерву в засіданні до 5 листопада.

Адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін повідомив журналістам, що заступник генпрокурора вже вдруге не з'являється на розгляд скарги.

«Він був попереджений за тиждень. Минулого тижня було засідання, на яке він викликався судом, проте не з’явився. Я вважаю, що вони не з’являються, тому що не мають правової позиції по цій справі», – сказав захисник.

Столярчук закрив кримінальне провадження щодо слідчого ГПУ Сергія Войченка, який арештовував Юрія Луценка.

Генпрокуратура не знайшла доказів провини Войченка і закрила справу 28 серпня 2015 року.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року.

Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини.

7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.

Луценко вимагав відкрити кримінальне провадження стосовно першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, слідчого генпрокуратури Сергія Войченка, суддів Печерського й Апеляційного судів, які ініціювали його затримання й арешт. У 2013 році Києво-Святошинський суд не задовольнив цю скаргу Луценка, а у липні 2013 року Апеляційний суд Київської області вирішив, що немає підстав порушувати кримінальну справу щодо арешту Юрія Луценка у грудні 2010 року, який Європейський суд з прав людини визнав незаконним.

XS
SM
MD
LG