Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти обстрілювали Мар’їнку та Опитне на Донеччині


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За добу сепаратисти обстрілювали позиції українських військових біля Мар’їнки та Опитного на Донеччині, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Російсько-терористичні найманці відкривали вогонь у бік наших позицій в населеному пункті Мар’їнка з великокаліберних кулеметів з 14:35 до 14:50. А з 15:00 відкривали вогонь з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї по населеному пункту Опитне», – йдеться у повідомленні.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що українські силовики 26 разів порушили режим тиші і заявляють про загострення ситуації на Донбасі. Натомість бойовики угруповання «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. За минулу добу внаслідок обстрілів на Донбасі поранені п’ятеро військових. Як повідомили у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації, у результаті обстрілу Трьохізбенки поранені троє військових.

Сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG