Доступність посилання

ТОП новини

Крим може забезпечити себе електроенергією на 20-30% – кримський «міністр» енергетики


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Крим може забезпечити себе електроенергією до 30%, заявляє «міністр» палива та енергетики Криму Сергій Єгоров за результатами засідання міжвідомчого штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з відімкненням подачі енергопостачання в Крим, повідомляють на сайті російського уряду Криму.

Максимум ранкового споживання електроенергії в Криму становить 800 МВт, з яких власна генерація – близько 300 МВт без урахування альтернативних джерел енергії.

Усі енергетичні об’єкти півострова, а саме мобільні газотурбінні електростанції, АТ «Кримтеплоелектроцентраль» працюють, повідомляють на сайті уряду.

У Криму вводять графіки відімкнення електрики і води для населення.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка прогриміли вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачає електроенергію в Крим, впала і не підлягає відновленню».

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

Підприємство «Укренерго» повідомило в п’ятницю про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і можливе відключення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров також озвучив вимогу до уряду України припинити постачання електроенергії до Криму.

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. МНС Криму повідомляє про введення режиму надзвичайної ситуації.

XS
SM
MD
LG