Доступність посилання

ТОП новини

Криворізькі автомайданівці перекрили рух, протестуючи проти визнання Вілкула переможцем виборів


Мітинг біля міськради у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року
Мітинг біля міськради у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року

Активісти криворізького Автомайдану підтримали акцію протесту проти визнання висуванця «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула переможцем виборів міського голови.

За даними активістів, близько 50 автомобілів учасників криворізького Автомайдану в неділю, 22 листопада, проїхали містом, а також зупинилися на трасі Кривий Ріг – Дніпропетровськ, заблокувавши рух в обох напрямках приблизно на 15 хвилин.

Водночас під стінами міської ради завершився мітинг проти визнання кандидата від «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула переможцем виборів міського голови. За даними активістів, у вічі взяли участь від тисячі до кількох тисяч людей,які в руках плакати з написами «Вілкул – злодій, вкрав наші голоси», «Дідусю Вілкуле, йди на пенсію!», «Вимагаємо чесного підрахунку голосів» тощо.

Після акції частина мітингувальників разом з народними депутатами від «Самопомочі» увійшли до будівлі міської ради. На стінах у холі вони лишили написи «Влада належить людям», «Вілкул, геть!» тощо.

У суботу вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд після відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою кандидата від «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Юристи Милобога заявили, що оскаржуватимуть рішення адміністративного суду.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG