Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі залишається 9 тисяч російських військових – Селезньов


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

На тимчасово окупованих частинах Луганської та Донецької областей наразі перебуває близько 9 тисяч російських військових, всього ж на сході України нині близько 44 тисяч бойовиків. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Станом на вчорашній день на території тимчасово окупованих частин Луганської та Донецької областей перебуває приблизно 9 тисяч російських вояків. До них ми приєднуємо ще приблизно 35 тисяч місцевих маргіналів та найманців. І близько 50 тисяч – це угруповання російських військ, яке розміщене уздовж російського кордону між Україною та Росією», – зазначив Владислав Селезньов.

У жовтні головнокомандувач обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявляв, що Росія й надалі постачає на Донбас зброю та персонал.

Конфлікт на сході України триває з весни 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG