Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов: 160 мегаватів від України Криму «як мертвому припарка»


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

«Голова» анексованого Криму Сергій Аксьонов заявляє, що на півострові не розраховують на українську електроенергію.

«Я говорив із керівництвом федеральних органів влади, що ми, кримчани, готові терпіти без української електроенергії. На коліна ставати з погляду ціни не збираємося, ні на які умови, на шантаж піддаватися не збираємося, і умови для торгу ніякі не обговорюємо. 160 мегаватів (від України – ред.) нам як мертвому припарка – не рятують, не допомагають, ми на них не розраховуємо», – сказав Аксьонов у вівторок, 8 грудня, на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у Криму.

«Голова» кримського «парламенту» Володимир Константинов вважає дії України «грою на захід». «Приїхав «третій секретар обкому» Байден, зібрав їх, провів обком, надавав по одному місцю, привіз від американського обкому інструкції. Для західного споживача ці всі посили робляться, не для нас, щоб показати: Україна ще на щось здатна», – заявив Константинов.

Наприкінці листопада у Криму через пошкодження опор ліній електропередач у Херсонській області сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

8 грудня лінія електропередач «Каховська – Титан», одна з тих, що подає електроенергію з материкової України в анексований Крим, а також частково у Херсонську область, підключена до електроенергії. Активісти «Правого сектору» висловили незгоду з такими діями і заявили про припинення участі в акції енергетичної блокади анексованого Росією півострова.

XS
SM
MD
LG