Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: через агресію Росії 2 мільйони українців змушені виїхати із Донбасу і Криму


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Через анексію Криму й агресію Росії на Донбасі більше ніж два мільйони людей були змушені виїхати із зони бойових дій і тимчасово окупованої території, заявляє президент України Петро Порошенко.

«На захоплених українських землях брутально порушуються права наших співвітчизників, зокрема кримських татар. Заручниками цієї жорстокої цинічної війни стали Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Сергій Литвинов, Валентин Вигівський, Юрій Солошенко, інші наші співвітчизники, які з порушенням будь-яких міжнародних норм і правил були захоплені та утримуються росіянами», – йдеться у зверненні президента до українського народу з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Він наголосив, що українська влада буде боротися «за кожного українця, який постраждав від дій країни-агресора».

Сьогодні відзначають Міжнародний день прав людини, який було засновано 65 років тому Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Крім того, Москва підтримує сепаратистів на сході України, хоча заявляє, що зброї і військової підтримки їм не надає. Про таку підтримку заявляє Київ і Захід. Проти Росії запровадили санкції через її дії в Україні.

XS
SM
MD
LG