Доступність посилання

ТОП новини

На Кубі затримали десятки учасників акцій у День захисту прав людини


Гавана (ілюстраційне фото)
Гавана (ілюстраційне фото)

У Гавані у четвер, 10 грудня, у Всесвітній день захисту прав людини, поліція затримала кількох громадських активістів, що скандували гасла «Свободу» і «Хай живуть права людини!».

За повідомленням Reuters, у цей же день у різних містах країни затримали близько ста людей, які брали участь у несанкціонованих демонстраціях.

Протистояння поліції і активістів відбувалося на очах перехожих та журналістів, як і в усі попередні роки комуністичного правління.

Одночасно, учасники контрадемонстрацій, організованих кубинською владою, вигукували образи на адресу дисидентів, затриманих поліцією і заштовхували їх у патрульні машини.

Кубинська дисидентська група «Жінки у білому» організувала демонстрацію на одній з площ Гавани, однак, багато учасниць були затримані, як і у попередні роки, ще на порозі своїх будинків і не змогли брати участь в акції.

Журналісти відзначають, що ніяких великих інцидентів під час демонстрацій не було.

Незважаючи на «відлигу» у відносинах між Гаваною і Вашингтоном, кубинська влала вважає дисидентів «оплаченими агентами уряду США» і стверджує, що критики кубинського режиму не помічають досягнень республіки у галузі охорони здоров’я та освіти.

У 2015 році після понад півстолітнього замороження відносин США і Куба відновили свої дипломатичні взаємини.

Вашингтон перервав дипломатичні відносини з Гаваною через різке погіршення відносин після того, як владу на Кубі 1959 року захопили комуністи.

XS
SM
MD
LG