Доступність посилання

ТОП новини

Премія «Книга року ВВС» оголосила переможців 2015 року


Українська редакція британської телерадіомовної корпорації ВВС оголосила переможців 2015 року книжкової премії, вручивши нагороду збірці оповідань Василя Махна «Дім у Бейтінґ Голлов» у номінації
«Книга року ВВС-2015» та Андрієві Бачинському за книгу «140 децибелів тиші» в номінації «Дитяча книга року ВВС-2015». Як йдеться на сайті видання, премію «Читач року-2015» також отримали Євген Іванченко за рецензію на книгу Андрія Любки «Карбід» та Олена Нестеренко за рецензію на книгу переможця Андрія Бачинського «140 децибелів тиші».

Кожен із двох переможців отримає винагороду у тисячу фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Також видавці двох книг-переможців матимуть право використовувати логотипи «Книги року ВВС» у своїх наступних виданнях.

Минулоріч ВВС визнало найкращою книгою 2014 року твір Софії Андрухович «Фелікс Австрія», а найкращим дитячим виданням назвало «Дракони, вперед!» Каті Штанко.

Премія «Книга року ВВС» була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з'явилася нова номінація «Дитяча книга року ВВС», премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

XS
SM
MD
LG