Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики здійснили 20 провокацій на Донбасі – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Впродовж ночі з 16 на 17 грудня проросійські бойовики на Донбасі близько 20 разів намагались спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь, повідомляє в ранковому зведенні прес-центр штабу АТО.

У штабі відзначають, що застосування сепаратистами важкого артилерійського озброєння не зафіксовано.

Найнапруженішою українські військові називають ситуацію на Донецькому напрямку, зокрема в Пісках, Опитному та Авдіївці. Також вони відзначають активністть сепаратистів неподалік тимчасово окупованої Горлівки та контрольованого українською владою Світлодарська.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах передмість Донецька та Горлівки. В угрупованні «ЛНР» про зміни оперативної ситуації не повідомляють.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. Спостерігачі ОБСЄ підтверджують продовження бойових дій на Донбасі, зокрема, за їхніми даними, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG