Доступність посилання

ТОП новини

Росія: засудженого у «справі руферів» звільнили в залі суду


Володимир Подрєзов
Володимир Подрєзов

Суд у столиці Росії Москві змінив покарання петербурзькому руферу Володимиру Подрєзову, засудженому більш ніж на два роки колонії у справі про розфарбовування зірки на шпилі висотки в Москві, на обмеження волі строком на 2 роки і 10 місяців. Про це із залу суду повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У «справі руферів» проходили п’ять осіб. Четверо підсудних – Олександр Погрєбов, Олексій Широкожухов, Євгенія Короткова і Анна Лепьошкіна, що заявляли про свою невинуватість, – були виправдані. Обвинувальний вирок винесли тільки Подрєзову. 17 грудня після винесення рішення про пом’якшення вироку його звільнили в залі суду.

Вранці 20 серпня минулого року невідомі вивісили на шпилі московської висотки на Котельницькій набережній український прапор і зафарбували синьою фарбою верхівку зірки. Відповідальність за акцію взяв на себе київський «руфер» на прізвисько Мустанг. У Росії він заочно заарештований і оголошений в міжнародний розшук.

Володимир Подрєзов частково визнав свою провину, заявивши, що провів на дах будівлі київського руфера. Однак, за словами засудженого, він не знав про його намір повісити на шпилі висотки український прапор.

XS
SM
MD
LG