Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Криму відмовився припинити засідання у «справі 26 лютого»


Приміщення Верховного суду Криму, 28 грудня 2015 року
Приміщення Верховного суду Криму, 28 грудня 2015 року

Адвокат заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза Олександр Лісовий в ході судового засідання заявив клопотання про припинення судового процесу у «справі 26 лютого».

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії, колегія суддів відхилила це клопотання. У засіданні оголосили 15-хвилинну перерву.

У Сімферополі у «справі 26 лютого» в понеділок проходять відразу два судові засідання – у Верховному суді Криму та Центральному райсуді Сімферополя.

Біля будівлі Верховного суду зібралося кілька десятків людей, але потрапити безпосередньо на засідання змогли не всі, зокрема непотрапили родичі фігурантів справи – Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова, Арсена Юнусова і Ескендера Емірвалієва.

Фігуранти справи обвинувачуються російськими слідчими в участі в «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли біля кримського парламенту в результаті багатотисячного мітингу за участю прихильників територіальної цілісності України з одного боку та активістів партії «Русское единство» з іншого.

Одному з обвинувачених – Таляту Юнусову – вже оголосили вирок. Як повідомив Крим.Реалії адвокат Джеміль Темішев, підсудний засуджений до 3,5 років умовно за участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG