Доступність посилання

ТОП новини

Гарань: головний здобуток Мінських угод – продовження західних санкцій проти Росії


Олексій Гарань
Олексій Гарань

Головною користю від мінських домовленостей для України є те, що західні країни продовжили санкції проти Росії. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

«При всіх проблемах, які є, мінський формат дав продовження санкцій проти Росії, тому що якраз базується на тому, що Росія не виконала мінські домовленості. Поки що можна говорити, що Україна виграла цей раунд. Продовження санкцій ще на півроку – це суттєва перемога. І це наша зброя проти Росії», – зазначив Гарань.

За його словами, саме тому Росія зараз намагається перекласти відповідальність за затягування виконання Мінських угод на Україну.

«Аргументи, звичайно, свідчать на користь української позиції. Вони у нас дуже сильні: це те, що порушується перемир’я, не виконуються перші три пункти мінських домовленостей. Тому закиди Путіна про те, що Україна винна в тому, що не вирішує ці питання, бо не ухвалене положення про конституційні зміни, не витримує критики» – сказав Гарань.

13 січня у Мінську відбудеться зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі.

22 грудня 2015 року контактна група узгодила черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG