Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформполітики запланувало встановити три телевежі для розширення українського мовлення в зоні АТО


180-метрову телевежу на горі Карачун біля Слов’янська зруйнували сепаратисти своїми обстрілами ще в липні 2014 року
180-метрову телевежу на горі Карачун біля Слов’янська зруйнували сепаратисти своїми обстрілами ще в липні 2014 року

Міністерство інформаційної політики України повідомило, що цього року в зоні антитерористичної операції планується встановити три телевежі для розширення українського мовлення на цих територіях.

Крім того, заявив радник міністра з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець, там, де сигнал ловить дуже погано або відсутній взагалі, буде встановлено також місцеві передавачі. Це дозволить забезпечити невеличкі населені пункти та райони, які відірвані від українського інформаційного простору, принаймні обласним державним телебаченням.

Як сказав Бригинець, «маючи минулорічний досвід, ми спільними зусиллями в рамках роботи Комісії з питань функціонування телерадіомовлення при МІП напрацювали певний алгоритм роботи, який є дієвим у напрямку відновлення мовлення».

За повідомленням міністерства, в зоні АТО триває робота його моніторингової місії, яка перевіряє інформацію про присутність в ефірі ліцензованого та неліцензованого українського мовлення, в тому числі мовлення Росії та сепаратистів.

«Під час моніторингу ми також враховуємо думку місцевого населення, безпосередньо спілкуючись, виявляємо їхні вподобання. Люди по-різному ставляться до новин. Більшості цікаво отримувати не лише загальнодержавну і міжнародну інформацію, яка є практично на всіх українських телеканалах, а й інформацію від мовників із місцевими новинами, якими в зоні АТО є ДонТРК та ЛугТРК. Тому під час встановлення передавального обладнання, враховуючи думку громади, розширюватимемо мережу обласних теле- та радіомовників», – додав Бригинець.

Наприкінці минулого року в Мінінформполітики заявляли, що планують завершити ремонт телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська та встановити дві нові вежі.

На окупованих територіях Донбасу українське мовлення відсутнє, натомість там працюють новостворені сепаратистські і транслюються російські пропагандистські програми, сигнал яких приймається й на багатьох прифронтових вільних територіях. Україна намагається покрити своїм сигналом хоч частину окупованих територій.

XS
SM
MD
LG