Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську активісти «Правого сектора» протестували проти «політичних репресій»


Акція представників «Правого сектору» у Івано-Франківську, 29 січня 2016 року
Акція представників «Правого сектору» у Івано-Франківську, 29 січня 2016 року

На Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська у п’ятницю, 29 січня, кілька десятків представників «Правого сектору» з партійною символікою зібралися на акцію «Волю в’язням режиму».

Як стверджує представник місцевої організації «Правого сектору» Андрій Подільський, нині в Україні «масові репресії набирають обертів». За його словами, на сьогодні близько 4 тисяч добровольців і представників націоналістичних рухів перебувають під слідством, 800 з них – у СІЗО чи в’язницях.

Офіційних даних від органів МВС з цього приводу немає.

Учасники мітингу також виступили «проти політичних переслідувань» учасників акції «Чистий четвер» в Івано-Франківську, коли у сміттєвий бак кинули начальника управління юстиції. Керівник штабу Івано-Франківської обласної організації «Правого сектору» Віктор Тихенький, один з учасників «смітникової люстрації», під час акції заявив, що на сайті МВС було повідомлення про те, що він у розшуку, як і решта семеро представників «Правого сектора». Активіст зазначив, що нікуди не ховається, а «влада робить так, щоб громадська думка була про нас, що ми бандити, злодії, що ми ховаємося і втікаємо».

Під час акції в Івано-Франківську представники «Правого сектора» також вимагали «припинити переслідування» добровольців ДУК, які, за словами активістів, також визнані потерпілими під час конфлікту на Драгобраті.

Після мітингу учасники акції вирушили ходою з вигуками «Героям слава!» до Меморіального скверу на панахиду за загиблими Героями Крут.

13 січня у поліції повідомили, що щодо затриманих через конфлікт 10 січня на гірськолижній базі «Хата Магната» в урочищі «Драгобрат» відкрили 9 кримінальних проваджень. Тоді стався конфлікт між людьми у камуфляжній формі і персоналом закладу. Причетність «Правого сектору» до конфлікту керівництво Добровольчого батальйону спецпризначення «Правий сектор» «Захід» спочатку спростувало, але згодом повідомили, що конфлікт, справді, відбувся між групою бійців ДУК «Правий сектор» та охороною «Хати магната».

XS
SM
MD
LG