Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Савченко упізнала в одному зі своїх викрадачів помічника Суркова


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко упізнала в одному зі своїх викрадачів помічника радника президента Росії Владислава Суркова, колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова. Про це повідомляють адвокати Савченко, допит якої сьогодні триває в суді Донецька Ростовської області Росії.

«Карпов, підлеглий Суркова, відіграв у викраденні Савченко набагато більшу роль, ніж сепаратисти Болотова (тодішнього лідера луганських сепаратистів – ред.)», – заявив один із захисників українки Ілля Новіков.

За даними адвокатів Савченко, у 2014 році Карпов брав участь у бойових діях на боці угруповання «ЛНР» і, перебуваючи на території України, називав себе «куратором від президента» Росії.

Фото Карпова, яке надали адвокати, суд приєднав до матеріалів справи, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков тримає під час засідання суду фото колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова. Донецьк Ростовської області. 1 лютого 2016 року
Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков тримає під час засідання суду фото колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова. Донецьк Ростовської області. 1 лютого 2016 року

1 лютого в суді російського міста Донецька, який розглядає справу Савченко, свідчення давала сама українка. Вона розповіла про те, як і де потрапила у полон, і продемонструвала це місце на схемі зі власними позначками.

У середині грудня російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На дотичну тему:

01.02.2016
Савченко поскаржилася омбудсмену Росії на утиски у суді української мови

Вона наголошує, що йдеться про систематичні утиски української мови під час засідань у її справі в суді Донецька Ростовської області Росії далі

XS
SM
MD
LG