Доступність посилання

ТОП новини

У Києві запрацював волонтерський колл-центр для підтримки учасників АТО


Учасники бойових дій, ветерани АТО та їхні родини з 3 лютого можуть зателефонувати у колл-центр, де волонтери і кваліфіковані правники нададуть їм безкоштовні консультації. Створення такого центру ініціювали волонтери з Центру допомоги учасникам АТО та їхнім родинам при Київській облдержадміністрації, повідомила Радіо Свобода координатор Центру Світлана Шеповалова.

«Завдання колл-центру – зібрати всі проблеми, з якими стикаються учасники АТО-мешканці Київщини, родини поранених і загиблих бійців. Але оскільки ми територіально знаходимось у Києві, то до нашого Центру допомоги учасникам АТО звертаються люди з усієї країни. Наприклад, зараз є проблема з оформленням добровольчих батальйонів при МВС, тож до нас звертаються з Одеси, Харкова, інших міст, щоб ми допомогли вирішити проблемні питання», – пояснила Шеповалова.

За її словами, якщо волонтери не можуть розв’язати проблему, вони зв’яжуть бійця або його родичів з державними установами, які відповідають за підтримку бійців ЗСУ, Національної гвардії та їхніх родин. Номер «гарячої лінії» – 0-800-213015, вхідні дзвінки безкоштовні для тих, хто телефонує з України.

Центр допомоги учасникам АТО та їх сім’ям при Київській облдержадміністрації працює більш як півроку з ініціативи ветеранів АТО та волонтерів.

XS
SM
MD
LG