Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна засуджує запуск Північною Кореєю ракети


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна засуджує і вважає неприйнятними дії Північної Кореї, пов’язані із запуском ракети 7 лютого.

«Незалежно від того, що насправді було його метою, згаданий запуск, здійснений невдовзі після ядерних випробовувань на початку січня, є прямим порушенням Резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094 та інших відповідних документів. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпекову ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир та стабільність», – йдеться в заяві.

У МЗС зазначають, що Україна продовжить тісну співпрацю з партнерами, зокрема членами Ради безпеки ООН, з метою відповідного реагування на «цей виклик».

Київ також закликав Пхеньян надалі утримуватися від подібних дій і повернутися до виконання відповідних резолюцій Ради безпеки ООН.

7 лютого Північна Корея заявила про запуск ракети дальнього радіусу дії. Південнокорейські і американські військові заявили, що запуск був прикриттям для тестування балістичної ракети, здатної нести ядерний заряд – випробування, яке заборонене кількома резолюціями Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

7 лютого Рада безпеки ООН на екстреному засіданні засудила запуск ракети, заявивши, що ухвалить резолюцію у відповідь на «небезпечні і серйозні порушення» попередніх резолюцій Ради безпеки з боку Пхеньяна

XS
SM
MD
LG